In de buurt, voor de buurt

Hoe Buiten bij de Sluis vanzelfsprekend sociaal en duurzaam onderneemt

(Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen / Duurzaam ondernemen / Betekenisvol ondernemen / Sociaal en duurzaam ondernemen / People Planet Profit)

Waarom jullie zijn begonnen met BBDS…

Willem en Melanie – “Een restaurant begin je niet persé om op de eerste plaats rijk van te worden. Nee, dan heb je sowieso al behoefte aan gezelligheid en mensen om je heen. (In ons geval is ook ons hele gezin erbij betrokken!) Onze droom om een foodbar op een buitenlocatie te runnen kwam voort uit … de behoefte om een verbindende functie in de buurt te kunnen zijn…

“Toen we in 2000 (- na jarenlange voorbereiding met Gemeente, aannemers…bla -) ons restaurant openden, hadden we..”

People

Bij de Sluis is niet alleen klant, maar ook collega, concullega en buurtbewoner koning

Belangrijke schakel in de wijk / sociale beesten 😉

De Sluis is er voor iedereen in de wijk. Van nieuwe bewoners om de hoek tot kantoorpersoneel van de bedrijven in LRC … En dat niet alleen, we werken ook veel samen met andere (horeca-)ondernemers in de wijk.

Buwar

Het meest voor de hand liggende voorbeeld is het jaarlijkse foodfestival Bier und Wein am Rhein met lokale muzikanten en horeca-ondernemers dat Willem in 2024 voor de derde keer organiseerde.

Samenwerken

Willem is niet bang voor concurrenten, hij werkt juist veel met ze samen. ” quote van Willem” … Via een app-groepje worden partytenten en koelkasten uitgeleend.. zoiets..

Broodbrood

ruimte aangeboden voor startup bakker. inmiddels grotere bakkerij elders maar nog steeds staat er dagelijks brood van broodbrood op het menu..

Mini-brouwerij ‘t Pomphuis

bier drinken is al een sociale bezigheid. Samen bier brouwen nog meer. Terwijde Bierclub en ‘t Pomphuis bieden de mogelijkheid om mee te helpen of te kijken bij het brouwen van zelfbedachte recepturen/bieren.. 

Bevrijdingslunch

Maatschappelijke betrokkenheid.. ook goed merkbaar bij de jaarlijkse Bevrijdingslunch op 5 mei waarbij BBDS warme lunch verzorgt voor ..200? mensen uit Leidsche Rijn. Niet alleen, ook weer samen met andere ondernemers.

Stagebedrijf

Buiten bij de Sluis is ook belangrijk geweest voor talloze jongeren die daar hun eerste werkervaring opdeden. Weekendbaan om bij te verdienen tot stageplekken bediening / kok / communicatie … Iets over Melanie dat ze uit het uitzendwezen komt en precies weet wat mensen wel en niet zoeken in een baan.. wat ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

Planet

Liever een mooie decoratie die lang meegaat dan confetti

natuur en duurzaamheid

  • hebben samenwerking gehad met de Clique
  • vleermuiskasten
  • buitenterras; mensen kunnen even tot rust komen in de natuur, onder de bomen met uitzicht op het stromende water van het Amsterdam-Rijn-kanaal.. even van zich afkijken over het … Waar je soms een fazant of haas tegenkomt… en dat op steenworp afstand van Utrecht centrum en Leidsche Rijn Centrum
  • zo min mogelijk wegwerp… ? zoiets
  • schoonmaak milieuvriendelijk?
  • in de keuken wordt zorgvuldig met restproducten omgegaan… soep van de dag / schillenbouillon… zoiets..
  • liever duurzame decoraties dan confetti
  • enz.

Profit

Financieel gezond betekent nog meer ruimte voor creativiteit

Hoe bewaak je de continuïteit en ontwikkeling van uw eigen organisatie?
(verantwoordelijkheid naar personeel..?)