Onze bieren

Nu op de tap:

Sluiswachter 7%

Gulpener Herfstbock 6,5%

Gulpener Ur-Weizen 5,3%

Gulpener Ur-Pilsner 5%

Gulpener Tapdance: Goed te proemen, Dubbel 7%

Mikkeller Hoppy Blonde Ale 4,5%

Texels Skuumkoppe

Bieren van de Sluis

Mels Blond | Blond | 6%

Onze trots, ons eerste eigen bier, een ode aan onze Melanie en inmiddels een echte klassieker bij De Sluis. Dit blond bier is niet te zwaar, licht bitter. Lekker gedurende het hele jaar.

Sluiswachter | Stevig | 7,5%

Het groene slakkenhuis in onze mini-brouwerij neemt ons nog steeds terug in de tijd dat hier een sluiswachter woonde. Een man met hart voor de zaak, tegen weer en wind bestand. Ter ere van hem maakten we een stevig bier: De Sluiswachter. Niet goed te plaatsen in een typische biercategorie. Je moet het gewoon proeven.

Woeste Willem | Tripel | 8%

Toen Mel haar eigen bier kreeg, moest er voor Willem natuurlijk ook één komen! Speciaal voor de opening van foodbar Buiten bij de Sluis werd Woeste Willem gebrouwen. En daarna is hij nooit meer van de kaart verdwenen. Het is een stevige, fruitige tripel.

Misty Mikki | HaZY IPA | 6%

Mikki werd 18 en dat moest gevierd worden! Ze kreeg haar eigen bier: de Misty Mikki.

Foodbar Buiten bij de Sluis en Terwijde Bierclub, we spelen graag in onze gezamenlijke mini-brouwerij bij de Sluis. We ontwikkelden daar samen het recept voor dit bier. We waren namelijk aan het spelen met Kveik. Kveik? Nee mensen, Kveik is geen scheldnaam en ook geen vies woord. Het is Noors Dialect voor Gist. We gebruikten Noorse gist dus. Het bier is prachtig, heeft een fijn karakter, maar is wel lekker stoer.

We gebruikten water en pilsmout, maar ook tarwemout. Dat zorgt voor een extra fris bier en maakt hem ook een beetje Misty. Verder gebruikten we lekker veel amerikaanse hoppen, zoals Cascade, Simcoe en Mosaic. En als gist gebruikten we Voss Kveik, lekker! Dat was het. Verder zit er niets in dan liefde.

Pienata | glutenarm pils, mexican style | 4.8%

Je bent de dochter van Woeste Willem en je bent gek op bier, maar je mag geen gluten. Wat dan? Nou, dachten we, dan brouwen we zelf een glutenarm bier van mais, gerst en clarity ferm. Dat laatste ingrediënt eet de gluten op. En het is ons gelukt. Een feest voor een ieder die van een doordrinkbaar Mexicaans biertje houdt. Licht maar met aanwezige body en fruitig aroma. Perfect voor op een zonnige dag. Fris en subtiel, net zoals Pien is.

Uit eigen mini-brouwerij

We brouwen het hele jaar door achter in ons restaurant, in onze mini-brouwerij ‘t Pomphuis. Neem een kijkje en vraag ons wat er nu op de tap zit uit eigen ketels!

Mikkeller Bier

Wat hebben wij met Mikkeller?

Mikkeller is de gezelligste craft brouwer uit Denemarken. De Sluis heeft als enige horecagelegenheid in Utrecht een samenwerking met Mikkeller en we zijn trotse ambassadeur. We delen namelijk dezelfde visie en dat is fun en lekker creatief zijn met bier en food.

Over Mikkeller
Mikkel Borg Bjergsø en Kristian Keller zijn in 2003 gestart met experimenteren in hun eigen keuken. Hun grote internationale doorbraak begon met het bier ‘Beer Geek Breakfast’. Dit bier werd uitgeroepen tot beste Stout door het internationale bierplatform ‘RateBeer.com’. Inmiddels is Mikkeller uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk van hoogwaardige craftbieren, en staan zij bekend om hun onuitputtelijke creativiteit, onderscheidende verpakkingen en innovaties in bierstijlen en smaken.

Texels bier

Wat hebben wij met Texels?

Willem & Melanie zijn dol op Texel en bezoeken het eiland regelmatig. Texels bier mocht dus niet ontbreken op de bierkaart van de Sluis.

Elke maand hebben we een ander bier van Texels op de tap.

Verder nog

Bier op fles

Gulpener Pils | 0.0% | 4.00
Gulpener IPA | 0.3% | 5.00
Gulpener Weizen | 0.3 | 5.00
Krombacher Radler | 0.5% | 4.00
Pieñata (glutenarm) 4,8% | 5.00
Skuumkoppe | 0.0% | 5.50
Playground IPA vandeStreek | 0,5% | 5.50