Over ons

Even voorstellen,

Wij zijn Melanie Louwers (48) en Willem van Weert (49), getrouwd, allebei Brabander en Bourgondiër in hart en nieren. Samen 4 kinderen: Mikki, Jan, Eef en Pien. Allebei opgegroeid in een klein dorp onder Eindhoven, in Utrecht gaan studeren en blijven hangen. Vanaf 2007 woonachtig in Leidsche Rijn.
Wij hadden samen een droom! En dat is om te ondernemen in de horeca in onze eigen habitat. In Leidsche Rijn! Niet in de binnenstad maar aan “onze” kant van het Amsterdam Rijnkanaal. Waarom? Omdat we gek zijn op Leidsche Rijn en we er nog iets aan toe willen voegen waardoor het hier nog leuker wordt! Het is heerlijk, rustig en comfortabel woning in Leidsche Rijn maar we missen wel kwalitatief goed horeca aanbod. Ze zijn er wel maar zijn op 1 hand te tellen en zeker zaken die kleur geven aan Leidsche Rijn en karakter hebben! We zijn bevlogen, ondernemend, hebben er zin in en willen van deze plek een landmark maken voor Leidsche Rijners (en mensen uit de binnenstad mogen ook komen)!

Over Willem

Eerst maar iets meer over Willem van Weert in relatie tot horeca en ondernemen. Bourgondiër, Brabander van geboorte, gaan studeren in Utrecht en blijven hangen….
Na mijn dienstplicht als sergeant distributie waar ik de leiding had over oa de keuken ben ik door Palm bier uit het leger gehaald om de horeca regio midden Nederland te bewerken. Na een aantal jaren de overstap gemaakt naar Beck’s Bier waar ik verantwoordelijk was voor de marketing in Nederland.
Vervolgens gestart met mijn eigen onderneming die uitgroeide tot Evenementen bureau BINK! Een Utrechts bureau dat nog steeds bestaat. Een paar wapenfeiten van BINK: opzetten van De Smaak van Utrecht (culinair evenement op de Neude), organisatie van het Smartlappen festival, organisatie van Blues Festival (SUM: Stichting Utrechts Muziekfestivals), opzetten van Wereldfeest Utrecht in Juliana park. Maar ook de organisatie van heel veel corporate events in binnen– en buitenland.
Na 10 jaar mijn aandelen verkocht aan mijn compagnons en gaan freelancen. Na een aantal leuke klussen ben ik terecht gekomen bij Pon waar ik de laatste 11 jaar in diverse rollen heb gewerkt. Bij Pon ben ik ondernemer gebleven en dit werd ook erg aangemoedigd.
De laatste 2 jaar ben ik door de CEO gevraagd om het oude citroen gebouw naast het Olympisch Stadion te ontwikkelen. Het pand herbergt diverse concepten. Zo komt het nieuwe hoofdkantoor van Pon er op de 2de verdieping, maar ook een expositie ruimte van bijna 3000 M2 toegankelijk voor publiek met wisselende thema’s over mobiliteit. Komt er een event center en er komen 2 horecazaken van beide 450M2. Met name door het ontwikkelen van beide horecazaken werd ik getriggerd om weer voor mezelf te beginnen….. en wel samen met mijn liefde Mel. De oplevering van dit gebouw is volgend jaar juni en daarna wil ik graag in dit nieuwe avontuur en uitdaging stappen. Voor meer informatie van dit project waar ik nu eindverantwoordelijk voor ben kijk op
www.movesmartmobility.com met password: mobility
Mijn taken bij buitenplaats de Sluis zullen zijn: algehele leiding, marketing & communicatie, inkoop, product ontwikkeling, concept ontwikkeling/bewaking.

Over Melanie

Mijn naam is Melanie Louwers, net als mijn man een Brabander en Bourgondiër in hart en nieren. Moeder van Mikki en Jan en bonus kinderen Eef en Pien. Opgegroeid in een klein dorp onder Eindhoven.
Ik kom uit een ondernemers gezin, zo was mijn vader de eerste in Nederland die een horeca groothandel inkoopcombinatie begon samen met 4 vrienden over heel Nederland met oa Hanos. Later heeft hij zijn zaak verkocht aan Sligro. Horeca was bij ons thuis niet weg te slaan en dan vooral het genieten van lekker eten en lekker drinken en dan vooral met een hoop gezellige mensen daarbij. Na mijn studie in Utrecht (PR en Marketing) ben ook ik in Utrecht blijven hangen. In mijn stage jaar was ik verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van de Walk for Life, de sponsorloop van het Aidsfonds. Een geweldig jaar. Via werken voor een voetbalmakelaar en bij mijn vader, ben in terecht gekomen bij Randstad op de Lange Viestraat. Ik begon hier mijn carrière op een overheidsunit en later overgestapt op Horeca. Zo heb ik jaren personeel geworven en ingepland voor oa La Place, Albron, Sodexo en Maison van de Boer.

3 jaar geleden heb ik besloten om te stoppen bij Randstad om me volledig te richten op ons samengestelde gezin. In principe was het niet zo’n groot verschil. Van een hectische baan bij Randstad naar een hectisch bestaan als huismoeder met 4 kinderen op de lagere school De Boomgaard. Ik racete van hockeytraining naar turnen en van pianoles naar fanworks. Heb me toen ook veel ingezet voor school (organisatie kerstborrel en ouder eindfeest etc.) Momenteel zijn de kinderen ouder, 2 zitten er op het LRC en 2 in groep 7 van de Boomgaard, alles komt in een rustige vaarwater.
Naast moeder zijn en het huishouden managen, ben ik ook nog druk met het verhuren van 4 huizen: 2 studentenhuizen (1 in Lombok en 1 in Zuilen), een herenhuis aan de Tolsteegsingel en een vakantiehuis op Texel. Dit kost me niet heel veel tijd maar moet wel gemanaged worden. De inkomsten hieruit zijn meer dan een solide basis om te voorzien in ons levensonderhoud.
In de 8 jaar dat Willem in ik samen zijn hebben we een droom gehad om samen te ondernemen, dicht bij huis en dicht bij onszelf. Het sluishuisje heeft dit voor ons. Mijn taken zullen vooral bestaan uit, gastvrouw schap, HR, personeelsplanning, administratie en stukje inkoop. Daarnaast ga ik natuurlijk zorgen voor een goeie sfeer en een te gekke inrichting.

Contact

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over Buiten bij de sluis of wil je bij ons solliciteren? Vul het formulier in of e-mail ons direct via info@buitendesluis.nl en we antwoorden je zodra we kunnen.

Groeten,

Willem & Melanie

10 + 7 =

Of kom even langs!

Oude Vleutenseweg 2
3541 BE Utrecht